Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

Župan Longin u obilasku izgradnje ribarske luke u Kalima

Objavljeno: 24. Srpanj 2019.
lamjana-radovi-2019-540px.jpg
Župan Longin je u srpnju u pratnji načelnika Općine Kali Marka Kolege i pročelnika Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet Krešimira Laštre razgledao i radove na izgradnji ribarske luke u uvali Vela Lamjana u Kalima.
„Zadarska županija ponosno nosi naziv najribarskije hrvatske županije, jer smo uvjerljivo vodeći na Jadranu u ulovu, ali i uzgoju ribe. No, uvijek trebamo gledati u budućnost pa smo s ciljem dodatnog poboljšanja uvjeta za naše ribare krenuli s gradnjom ribarske infrastrukture", istaknuo je župan Longin.
 
Uz pomoć sredstava Ministarstva poljoprivrede - Uprave za ribarstvo, u okviru mjere 'Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa' modernizirat će se i dograditi ribarske luke Vela Lamjana i Gaženica. Radovi na ribarskoj luci u Kalima već su krenuli, a uskoro bi trebali krenuti i radovi u Gaženici. Oba projekta provodi Lučka uprava Zadar.
 
„Obje će luke nakon provedenih građevinskih radova pružati daleko kvalitetnije usluge ribarima u odnosu na sadašnju situaciju. Time na konkretnim primjerima podržavamo daljnji razvoj ribarstva koje ima dugu tradiciju u području Zadarske županije, a posebno je važno našim otočanima", naglašava ravnatelj LUZ-a Robert Škifić.
 
Ukupna ugovorena vrijednost građevinskih radova na Luci Lamjana je 29,6 milijuna kuna s PDV-om, a radovi će trajati 18 mjeseci. Radovi na ribarskoj luci Gaženica trebali bi početi krajem ljeta i trajati oko godinu dana. Procijenjena vrijednost radova s PDV-om je 24 milijuna kuna. Dobivena su sredstva bespovratna u 100-postotnom iznosu, od čega su 75 posto sredstva iz EU, a ostatak od 25 posto osigurava se iz nacionalnih sredstava.
 
Tekst, foto: Zadarska županija