Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

Privremene odluke ribarima za scraping

Objavljeno: 4. Kolovoz 2015.

Nakon završenog natječaja za mjeru 1.1. Trajna obustava ribolovnih aktivnosti (tzv. scraping) koja se financira iz Europskog fonda za ribarstvo, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je odluke o privremenoj dodjeli sredstva prijaviteljima na ovu mjeru.

 

Nakon administrativne obrade izrađena je rang lista korisnika koji udovoljavaju uvjetima Pravilnika i Natječaja. Sukladno raspoloživim sredstvima za provedbu ove mjere koja iznose 36.122.212,00 kuna, za sada prvih 17 korisnika s rang liste ostvaruje pravo na potporu, stoji na internet stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Po završetku žalbenog postupka izradit će se konačna rang lista te će se potom izdati konačne odluke korisnicima.

 

Korisnici ove mjere su pravne i fizičke osobe koje su vlasnici povlastica za gospodarski ribolov na moru, a prihvatljive su aktivnosti trajna obustava ribolovnih aktivnosti uništavanjem i trajna obustava ribolovnih aktivnosti prenamjenom za aktivnosti izvan ribolova. Iznos javne potpore izračunao se uzimajući u obzir najbolji omjer isplativosti temeljen na objektivnim kriterijima poput starosti plovila, tonaže u GT ili snage pogonskog stroja plovila izražene u kW te prosječne tržišne cijene ribarskih plovila u Republici Hrvatskoj, a iznos potpore je 100%.

 

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede