Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

Idejni projekt uređenja Parka Petra Dundova na Mulu

Objavljeno: 15. Ožujak 2019.
mul-dk59-540px.jpg
Krajobrazno uređenje odnosi se na preuređenje postojećeg parka uz more, Park Petra Dundova na Mulu u Kalima. Projektna dokumentacija izrađena je temeljem dostavljenih podloga i vlastitih izmjera.
 
Preuzmi/pogledaj PDF dokument:
 
OPIS KRAJOBRAZNOG UREĐENJA ...
Zelena površina obuhvaćena ovim projektom nalazi se u mjestu Kali uz more. Park je trenutno u lošem stanju, podijeljen na dvije plohe popločenom stazom. Površina parka je 600 kvadrata.
 
Park se nalazi u neposrednoj blizini mora uz plažu i služi kao mjesto okupljanja djece i kupača. Prije same obnove parka potrebno je obaviti pripremne radove.
 
Postojeća stabla bilobora se uređuju rezidbom. Stare dječje sprave i pješčanici se uklanjaju. Pripremni radovi podrazumijevaju uklanjanje postojećih staza, rubnjaka te skidanje površinskog sloja tla u sloju 20 cm kao i uklanjanje panjeva palmi i popločenja uz cestu.
 
Primarna funkcija je stvoriti zelenilo koje će tvoriti krošnjama hladovinu kaoja će omogućiti boravak u parku. Uređenjem bi se cijela površina preuredila tako da bi se podijelila na tri cjeline.
 
Jedna cjelina je dječije igralište čija je podloga sitni riječni oblutak. Sprava je drveni brod, to je kombinirano igralište za sve uzraste.

Dječje igralište ograđeno je od ceste živicom Pittosporum tobira. Na igralištu su i dva stabla murve bez ploda radi hlada. Uz igralište su postavljene klupe.
 
Druga ploha je sa dekorativnim zelenilom i mediteranskim biljem, na njoj su smješteni spomenici. Tu su još dvije gredice sa travom i cvijećem kao i stabla u popločenju.
 
Položaj parka uz more uvjetovao je i izbor biljaka. Od stabala su tu murve, zimzelene magnolije, i živica pitospore kao i dafina. Od trajnica su tu lavanda, prstenasta konopljika, leptirac i afrički
ljiljan.
 
Novo popločenje nalazi se u cijelom parku i pokriva 378 kvadrata.
 
Sadnja biljaka obavlja se nakon svih građevinskih radova.
 
Troškovnikom se predviđa dovoz plodne zemlje 10% više radi slijeganja.
 
Sav biljni materijal mora biti kontejniran te imati ateste o zdravstvenom stanju te garanciju o vrsti i sorti.

Sjetva travnjaka vrši se na prethodno pripremljen teren, mješavinom sjemena za mediteranska podneblja.