Adresa: Trg Marnjiva 23, 23272 Kali, HR

Uredovno vrijeme: 7:00 - 15:00 sati

Telefon: 023 281 800; Telefax: 023 281 801

<< <  … 18 19 20 21 22 23 24 …  > >>

Upute za sprječavanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola

Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zadarske županije

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 29. Kolovoz 2020.
civilna_zastita_MUP-540px.jpg
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 28. kolovoza 2020. godine donosi
 

Priopćenje Stožera civilne zaštite Općine Kali od 28. kolovoza 2020.

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: 28. Kolovoz 2020.
stozer_CZ_Kali_540.jpg
Poštovani žitelji Općine Kali,
 
svjedoci smo da se u nekoliko posljednjih dana broj oboljelih od Covida-19 u našoj Općini naglo povećao, te sa današnjim danom imamo 13 pozitivnih osoba. Radi se o jednom, definiranom žarištu, koje je brzo stavljeno pod nazor, ali su gotovo svi kontakti uskog kruga ljudi pozitivni. Nažalost još jednom se ispostavilo da se nisu u potpunosti poštivale preporuke i smjernice Nacionalnog i lokalnog stožera civilne zaštite.
 
Kod oboljelih većinom se radi o starijoj populaciji, ali nasreću bez simptoma ili s blagim simptomima.
 
Hospitalizirane su dvije osobe.
 
Epidemiološka služba obradila je sve kontakte Covida-19 pozitivnih osoba, te ovisno o potrebi poslala ih na testiranje ili u samoizolaciju.
 
Za sve osobe koje se nalaze u samoizolaciji strogo je zabranje kretanje izvan mjesta samoizolacije.
 
U ovom trenutku još jednom apeliramo na svijest svih stanovnika Općine Kali da se drže preporuka i uputa Nacionalnog i lokalnog stožera civilne zaštite, da nose maske u zatvorenom prostoru, da se drži socijalna distanca i poštuju mjere osobne higijene i dezinfekcije.
 
Također Vas molimo da se suzdržite bilo kakvih većih okupljanja te da odgodite sva nepotrebna događanja i proslave.
 
Štiteći sebe štitimo i svoje najbliže.
 
Za sve osobe koje se nalaze u samoizolaciji, a nemaju mogućnosti nabave osnovnih namirnica i potrepština, molimo da s jave Stožeru civilne zaštite Općine Kali na brojeve telefona: 098 289 283 ili 099 428 3374
 
Stožer civilne zaštite općine Kali

Obavijest o broju novozaraženih koronavirusom Covid-19 s područja Općine Kali

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 28. Kolovoz 2020.
stozer_CZ_Kali_540.jpg
ZADAR/KALI dana 28. kolovoza 2020. godine - Na području Zadarske županije 23 su nova slučaja zaraze koronavirusom, od tog broja devetoro novozaraženih je iz općine Kali, a uglavnom je riječ o starijim osobama koje su bile u međusobnom kontaktu.
 
Osam je novooboljelih iz grada Zadra, tri su osobe iz općine Sv. Filip i Jakov, dvije iz općine Sukošan i jedna s područja općine Zemunik Donji.
 
Na Covid JIL odjelu Opće bolnice Zadar noćas je preminula starija ženska osoba koja je bila kronični bolesnik.
 
U samoizolaciji je 659 osoba, nadzor je istekao za njih 6066, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 224 uzorka.
 
U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 17 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je troje na respiratoru.
 
Policijski službenici Policijske uprave zadarske u protekla 24 sata nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.
 

Obavijest strankama prilikom ulaska i tijekom boravka u zgradi Općine Kali

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 28. Kolovoz 2020.
zastava_540.jpg
Sukladno Uputi o obvezi nošenja maski za lice ili medicinskih maski, koju je 16. srpnja 2020. godine objavio Hrvatski zavoda za javno zdravstvo, maske za lice ili medicinske maske obvezni su koristiti, između ostalih, zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama, kao i stranke koje dolaze u društva, ustanove i institucije.
 
Molimo sve građane/stranke da, prilikom dolaska u zgradu sjedišta Općine Kali, Trg Marnjiva 23, Kali koriste maske za lice ili medicinske maske jer im u protivnom neće biti omogućen ulazak u zgradu Općine Kali.
pdf icon

(dokument možete pogledati u Vašem pregledniku ili ga preuzeti na računalo)

Stožer civilne zaštite Općine Kali o potvrđenim slučajevima zaraze koronavirusom Covid-19 u Kalima

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: 24. Kolovoz 2020.
stozer_CZ_Kali_540.jpg
Stožer civilne zaštite Općine Kali obavještava građane da je s danom 24.08.2020. u Općini Kali službeno potvrđeno ukupno dva slučaja zaraze koronavirusom Covid-19 osoba s područja Općine Kali.
 
Radi se o aktivnim slučajevima dviju povezanih osoba čiji su svi nedavni bliski kontakti utvrđeni, a ovisno o procjeni zadarskih epidemiologa kontaktima su izdane upute za samoizolaciju i testiranje. Stožer civilne zaštite Općine Kali zato je u stalnom kontaktu s ambulantama opće medicine u Općini Kali, Zavodom za javno zdravstvo Zadar te Stožerom civilne zaštite Zadarske županije.
 
Stoga pozivamo mještane i goste koji borave u Općini Kali na dodatan oprez i poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od Stožera Civilne zaštite RH, kao i svih nedavnih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 
Sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr
 
Osim mjera Stožera Civilne zaštite RH koje vrijede za područje cijele države, trenutno u Općini Kali nema na snazi posebnih epidemioloških mjera za lokalno područje Općine Kali.
 
Stožer civilne zaštite Općine Kali u narednim će danima putem službene internetske stranice Općine Kali obavještavati građane o epidemiološkoj situaciji u Kalima, informirati ukoliko se pojave novi slučajevi zaraze te izdati dodatna upozorenja ukoliko bude potrebno. Molimo također građane da ne šire neprovjerene informacije o broju i identitetu oboljelih osoba koje ne pridonose borbi protiv koronavirusa.
 
Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.
 
Također, ne stigmatizirajmo oboljele, virus nije opravdanje za diskriminaciju. Ostanimo solidarni i udruženi u borbi protiv virusa.
 
NAČELNIK STOŽERA 
CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE KALI
Marko Kolega, dr. med.

U Kalima otežana vodoopskrba u srijedu, 26. kolovoza 2020.

Kategorija: Obavijesti
Objavljeno: 24. Kolovoz 2020.